Aardappel stempelen

Benodigdheden

- Bovenstaande illustratie geprint op gekleurd papier.
- 2 of 3 aardappelen van verschillende formaten
- Waterverf in de kleuren wit, zwart, oranje,
- potlood of wattenstaafje
- Een mesje
- bakje op verf in te doen

Werkwijzen
Snij de aardappelen door de midden en bewaar van iedere aardappel één helft. (leg de ander helft even op zij, deze gebruiken we later nog) Pak je bakje en doe daar de verschillende kleuren verf in. Doop nu eerst de grootste aardappel in de witte verf en maak een stempel afdruk op de illustratie (tussen Mol en het Vogeltje in). Pak dan de aardappel die een maatje kleiner is doop deze ook in de witte verf en stempel heb boven op de vorige stempel, als het goed is staan er nu twee cirkels boven elkaar. Mocht je nog een derde maat hebben stempel je deze er boven.  

Nu pak je je wattenstaafje of de achterkant van je potlood en doop je deze in de zwarte verf. deze zwarte stempels vormen de ogen en stempel je dus in je bovenste rondje. Als je dat hebt gedaan pak je een nieuw watten staafje en doop je deze met de zijkant in de oranje verf waarna je heb al neus stempelt net onder de ogen. De basis van je sneeuwpop is nu klaar.

Mocht je het een stapje moeilijke willen maken kan je uit de overige aardappel stukken nog een vierkant en een balkje snijden. Het vierkant stempel je dan boven op het hoofd waarna je het balkje tussen het hoofd en het vierkant stempelt als de rand van de hoed. En daarnaast kan je hetzelfde balkje nog gebruiken om de sjaal om de net van de sneeuwpop te stempelen.

Tip: als ik met 3 aardappelen werkt probeer dan de middelste cirkel over het laatste stukje van de bezem te stempelen. Zo lijkt het alsof Mol de bezem in de sneeuwpop steekt.

(klik op  de afbeelding om deze te downloaden)

Taart maken

Print de bovenstaande illustratie uit en zorg dat je voldoende kleurpotloden, stiften, papier, wol enz. en daag de kinderen uit om de taart met zoveel mogelijk verschillende materialen te versieren.

Tip: kopieer de illustratie op A3 papier dan hebben de kinderen meer ruimte om te werken.

Teken of knutsel een raket

Print de bovenstaande illustratie uit en deel hem uit aan de kinderen. Laat de kinderen kiezen of ze met verschillende kleuren papier willen werken, of geef allemaal kleurpotloden. Vraag aan de kinderen zelf een eigen raket voor Mol te ontwerpen. Hoe zouden zij graag te ruimte in gaan.

Tip: je kan van te voren verschillende echten ruimte schepen laten zien als hulp